Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Powersalade met tonijn, kruidige couscous en ei

25 minuten

Lunch

Vis

2 personen
Gemiddeld
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Keukenmachine

Koekenpan

Steelpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper. Doe de peper samen met de koriander, munt, het sap en de rasp van de limoen, een snuf zout en peper in de keukenmachine. Voeg 50 ml water toe en maal fijn.

  2. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking, maar vervang 50 ml water door het mengsel dat je in stap 1 hebt gemaakt.

  3. Snijd intussen de tomaten in parten. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.

  4. Meng de olijfolie met wat zwarte peper, nootmuskaat naar smaak en de Provençaalse kruiden. Smeer de tonijnmoot in met dit mengsel.

  5. Schroei de onderkant van de tonijn 1-2 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Draai de vis om en bak de tonijnmoot nog 1-2 minuten, afhankelijk van hoe gaar je hem wilt hebben. Haal de vis uit de pan en zet de koekenpan terug op het vuur.

  6. Doe de aspergebroccoli in de pan en voeg een flinke kop water toe. Laat de groenten in 8-10 minuten beetgaar worden en voeg de laatste 2-3 minuten de lente-ui toe. Giet af en spoel af met koud water.

  7. Breng intussen een steelpan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Spoel ze af onder koud water, pel ze en halveer ze.

  8. Wentel de tonijn door het sesamzaad en snijd de moot in plakjes. Verdeel de slamelange over 2 borden, gevolgd door de couscous, tomaten, tonijn, aspergebroccoli, lente-ui en eieren.

  9. Tip: Deze powersalade kun je heel goed een dag van tevoren klaarmaken.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Max

MultiV Max

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 25,75

MenoFysic

MenoFysic

Voor vrouwen van 40+

€ 30,50