Vegetarische brunch-bagel
10-15 minuten • Oventijd 25 minuten minuten
Lunch
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe het meel, het bakpoeder, de Griekse yoghurt en het zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 2 gelijke stukken, bestuif met wat meel en maak van ieder deel een soort slang.
Maak van elke ‘slang’ een rondje van en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de bagels ermee. Bestrooi de bagels met de gemengde zaden.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de bagels in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
5. Pel intussen de ui en snijd hem in ringen. Snijd de tomaat en komkommers in plakjes of schaaf de komkommer in dunne linten.
Laat de bagels even afkoelen en snijd ze dan open. Beleg twee onderste helften met Hüttenkäse, gevolgd door wat veldsla, rode ui, tomaat, komkommer en kiemgroenten en eindig met de bageldeksel.
Tip: Je kunt ook meer bagels maken en invriezen zodat je er een kunt pakken als je daar trek in hebt.