Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Provençaalse eierpotjes met spinazie en aubergine

20 min bereiden + 10-15 min in de oven minuten

Lunch

Vegetarisch

2 personen
Gemiddeld
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Oven

Knoflookpepers

Wokpan

2 kleine ovenschaaltjes

1 grote ovenschaal

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

 1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

 2. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Pel en pers de knoflook. Verhit de olie in een wokpan, bak de aubergine 8 minuten en voeg na 6 minuten de knoflook toe.

 3. Voeg de spinazie toe en bak tot hij begint te slinken. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden, wat zout en peper.

 4. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en verwijder de zaadjes. Verdeel het spinazie-auberginemengsel over de 2 kleine ovenschaaltjes, gevolgd door de tomaatjes. Schep om met de halfvolle koffiemelk.

 5. Breek boven elk schaaltje 2 eieren (zorg dat de eidooiers heel blijven) en bestrooi de eierpotjes met de Zwitserse strooikaas.

 6. Vul de grote ovenschaal met een laagje kokendheet water en zet de kleine ovenschaaltjes erin. De kleine ovenschaaltjes moeten tot ongeveer de helft onderstaan – voeg zo nodig wat extra water toe.

 7. Zet de ovenschaal voorzichtig in de voorverwarmde oven en gaar de eierpotjes 10-15 minuten, afhankelijk van hoe vloeibaar je het ei wilt.

 8. Toast ondertussen het brood en snijd vervolgens in repen.

 9. Snijd de bieslook fijn en strooi over de spinazie-eierpotjes. Serveer samen met het brood (lekker om mee te dippen!).

 10. Tip:
  Ben je in de mood voor een lunch met paddenstoelen? Vervang de aubergine dan door 8 champignons, snijd deze in kleine partjes en volg voor de rest het recept.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Fem

MultiV Fem

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 26,75

Great Hair

Great Hair

For Woman

€ 21,50