Rijstsalade met varkenshaas
20-25 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Bereid de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
Rasp intussen 1 sinaasappel, pers 1 sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van 1 sinaasappel in kleine partjes. Meng het sinaasappelsap met de extra vierge olijfolie en wat zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en bak op middelhoog vuur rondom goudbruin en met vanbinnen de gewenste garing – dit duurt ongeveer 12 minuten. Dek af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten.
Breng intussen een pan water aan de kook met een snuf zout. Snijd de sperziebonen in dunne ringetjes en blancheer ze 3-4 minuten. Giet af, spoel ze af onder koud water en laat uitlekken.
Meng de rijst met de sinaasappelpartjes, sperziebonen, artisjokharten, witte kaasblokjes en de meeste peterselie. Schep om met de sinaasappeldressing.
Verdeel de gemengde eikenbladsla over een schaal, gevolgd door de rijstsalade. Snijd de varkenshaas in plakjes en verdeel ze erover. Bestrooi met de sinaasappelrasp en garneer met de bewaarde peterselie.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.