Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Rijstsalade met varkenshaas

20-25 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

2 personen
Regular
Reset

Let op, je bekijkt een recept met de fases regular, reset

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

koekenpan

aluminiumfolie

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Bereid de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.

  2. Rasp intussen 1 sinaasappel, pers 1 sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van 1 sinaasappel in kleine partjes. Meng het sinaasappelsap met de extra vierge olijfolie en wat zout en peper.

  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en bak op middelhoog vuur rondom goudbruin en met vanbinnen de gewenste garing – dit duurt ongeveer 12 minuten. Dek af met aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten.

  4. Breng intussen een pan water aan de kook met een snuf zout. Snijd de sperziebonen in dunne ringetjes en blancheer ze 3-4 minuten. Giet af, spoel ze af onder koud water en laat uitlekken.

  5. Meng de rijst met de sinaasappelpartjes, sperziebonen, artisjokharten, witte kaasblokjes en de meeste peterselie. Schep om met de sinaasappeldressing.

  6. Verdeel de gemengde eikenbladsla over een schaal, gevolgd door de rijstsalade. Snijd de varkenshaas in plakjes en verdeel ze erover. Bestrooi met de sinaasappelrasp en garneer met de bewaarde peterselie.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Switch

Switch

Eenvoudig afbouwen

€ 29,95

Meer info
Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95