Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Salade van rucola en geblancheerde paddenstoelen

25 minuten

Voorgerecht

Vegetarisch

2 personen

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Rasp

Keukenpapier

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Pers het teentje knoflook uit. Snipper het stukje rode peper heel fijn. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Veeg de paddenstoelen schoon met wat keukenpapier en snijd ze in plakjes.

  2. Breng een halve liter water aan de kook en doe er het sap van ½ citroen en wat zout bij. Blancheer de champignons ca. 3-4 minuten in het water. Maak een marinade door de rest van het citroensap te mengen met de rasp, olijfolie, knoflook en rode peper.

  3. Laat de paddenstoelen goed uitlekken en afkoelen en dep ze droog met wat keukenpapier. Meng daarna door de marinade en laat ca. 10 minuten intrekken. Verdeel de rucola over 2 borden en lepel de paddenstoelen met aanhangende marinade over de borden. Rasp tot slot een paar mooie krullen van de Parmezaanse kaas als garnering.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Mood&Energy

Mood&Energy

Mood en Energy

€ 19,50

€ 16,50

Vakantiepakket

Vakantiepakket

Lekker genieten van eten en drinken

€ 51,00