Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Sliptong met basilicum, pijnboompitten en knoflookspinazie

20 min. en 1 uur marineren minuten

Hoofdgerecht

Vis

2 personen
Regular
Reset

Let op, je bekijkt een recept met de fases regular, reset

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

ovenschaal

spatel

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Dep de visfilets goed droog. Maak een marinade van de olijfolie, citroensap, 4 fijngesnipperde basilicumblaadjes en wat peper en zout. Lepel de marinade over de visfilets en zet 1 uur in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de knoflook fijn. Was en droog de spinazieblaadjes. Kook de volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 12 minuten gaar. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof. Leg ondertussen de visfilets met de marinade in een met olijfolie ingevette ovenschaal en bak ze in ca. 10 minuten gaar.

  3. Vet een wok in met wat olijfolie, fruit de teentjes knoflook ca. 1 minuut en voeg dan al roerend de spinazieblaadjes toe. Laat snel slinken.

  4. Neem de spinazie met een spatel uit de pan, laat het overtollige vocht achter. Roer er de crème fraîche en wat versgemalen peper doorheen. Serveer de visfilets met de penne en de spinazie. Garneer met de pijnboompitjes en de overgebleven blaadjes basilicum.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95

Switch

Switch

Eenvoudig afbouwen

€ 29,95

Meer info