Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Toast met 3-minutenspread en gepocheerd ei

15 minuten

Ontbijt

Vegetarisch

2 personen
Eenvoudig
BackOnTrack
Regular

Let op, je bekijkt een recept met de fases back-on-track, regular

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Artisjokspread:

Tools

kaasschaaf of dunschiller

kleine keukenmachine

koekenpan of broodrooster

steelpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Breng een steelpan met water aan de kook, doe de witte wijnzijn erbij en roer het water flink door, zodat er een kolk ontstaat. Breek de eieren vlak boven de kolk en kook ze 3½ minuut in zachtjes kokend water. Vind je deze manier van eieren pocheren lastig? Je kunt de eieren ook apart van elkaar in plasticfolie verpakken en zachtjes in het kokende water laten zakken ‒ gegarandeerd succes!

  2. Rooster intussen de sneetjes brood in een broodrooster of droge koekenpan. Maak ook alvast de artisjokspread door de artisjokharten, het basilicum, de hüttenkäse, het citroensap, de knoflook en een paar druppels tabasco naar smaak in de keukenmachine te doen. Mix tot een grove spread, proef en breng op smaak met zout en eventueel peper.

  3. Besmeer de sneetjes brood met de artisjokspread en serveer elke (halve) snee met een gepocheerd eitje, plus wat basilicum.

  4. Ook lekker: schaaf wat dunne linten komkommer, verdeel ze over de spread en leg daar het gepocheerde ei op. Krijg je meteen wat extra groente binnen!

  5. Deze artisjokspread mag je maximaal één keer per week eten.

  6. *Back on Track: Als je het Back on Track programma volgt, kunnen de sneetjes boerenboord vervangen worden door één sneetje koolhydraatarm Tasty Basics brood

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Switch

Switch

Eenvoudig afbouwen

€ 31,00

Meer info
Smart Digest Max

Smart Digest Max

Vernieuwde, nog betere samenstelling.

€ 18,50