Toast met 3-minutenspread en gepocheerd ei
15 minuten
Ontbijt
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Breng een steelpan met water aan de kook, doe de witte wijnzijn erbij en roer het water flink door, zodat er een kolk ontstaat. Breek de eieren vlak boven de kolk en kook ze 3½ minuut in zachtjes kokend water. Vind je deze manier van eieren pocheren lastig? Je kunt de eieren ook apart van elkaar in plasticfolie verpakken en zachtjes in het kokende water laten zakken ‒ gegarandeerd succes!
Rooster intussen de sneetjes brood in een broodrooster of droge koekenpan. Maak ook alvast de artisjokspread door de artisjokharten, het basilicum, de hüttenkäse, het citroensap, de knoflook en een paar druppels tabasco naar smaak in de keukenmachine te doen. Mix tot een grove spread, proef en breng op smaak met zout en eventueel peper.
Besmeer de sneetjes brood met de artisjokspread en serveer elke (halve) snee met een gepocheerd eitje, plus wat basilicum.
Ook lekker: schaaf wat dunne linten komkommer, verdeel ze over de spread en leg daar het gepocheerde ei op. Krijg je meteen wat extra groente binnen!
Deze artisjokspread mag je maximaal één keer per week eten.
*Back on Track: Als je het Back on Track programma volgt, kunnen de sneetjes boerenboord vervangen worden door één sneetje koolhydraatarm Tasty Basics brood
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.