Yoghurt vruchtenijs

2 personen 1 uur en 10 min Vegetarisch gerecht

Ingrediënten

  • 150 gram fruit naar keuze van de boodschappenlijst
  • 8 gram zoetstofpoeder (Greensweet Stevia Suiker Sweet, verkrijgbaar bij o.a. Holland & Barret)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 1/2 dl magere yoghurt
  • 1/2 dl Campina room culinair Light

Benodigdheden

  • keukenmachine of blender
  • eventueel een ijsmachine

Bereiden

  1. Maak het fruit schoon. Pureer het fruit met de zoetstof en het citroensap in een keukenmachine of blender. Voeg de yoghurt en de Campina room culinair Light toe.

  2. Laat het mengsel in een ijsmachine of in een bakje in de diepvries bevriezen. Roer bij gebruik van een diepvries de massa iedere 20 minuten met een vork door om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag