Collageen: wat is het en waar is het goed voor?

31 mei 2024

Collageen: wat is het en waar is het goed voor?

Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en vormt de bouwstenen voor onze huid, botten, pezen, ligamenten en andere bindweefsels. Het geeft structuur, stevigheid en elasticiteit aan deze weefsels, waardoor ze hun vorm behouden en goed kunnen functioneren.

Waar is het goed voor?

Collageen speelt een cruciale rol bij het behoud van een gezonde huid, sterke botten, soepele gewrichten en gezond haar en nagels. Het ondersteunt de huidelasticiteit, helpt bij het voorkomen van rimpels en droogheid, bevordert de genezing van wonden en beschermt tegen beschadiging door vrije radicalen. Daarnaast kan collageen de gewichts flexibiliteit verbeteren, de botdichtheid verhogen en de groei en kracht van het haar en de nagels bevorderen.

Waar zit veel collageen in?

Collageen wordt van nature aangetroffen in dierlijke producten zoals kip, vis, rundvlees en eieren. Daarnaast zijn er ook collageenrijke voedingsmiddelen zoals gelatine en bouillon, die gemaakt zijn van dierlijke botten en huiden. Plantaardige bronnen van collageen zijn beperkter, maar voedingsmiddelen zoals sojabonen, noten, zaden en groenten kunnen de productie van collageen in het lichaam ondersteunen door de levering van aminozuren die nodig zijn voor collageensynthese.

Collageen en afslanken

Het nemen van collageen supplementen tijdens het afvallen kan diverse voordelen bieden: 

  • Huidelasticiteit behouden: Tijdens het afvallen kan het zijn dat je huid minder strak aanvoelt, vooral als je snel gewicht verliest. Collageen is essentieel voor de gezondheid van de huid en kan helpen de elasticiteit te behouden, waardoor het risico op losse of slappe huid mogelijk wordt verminderd.
  • Gezondheid van het haar en de nagels: Collageen is een belangrijk onderdeel van het haar en de nagels. Sommige mensen merken dat hun haar en nagels brozer kunnen worden tijdens het afvallen. Collageensupplementen kunnen helpen bij het behouden van gezonde haargroei en nagelsterkte.
  • Gewrichtsondersteuning: Gewichtsverlies kan leiden tot een vermindering van de belasting op de gewrichten, maar sommige mensen ervaren ook gewrichtsproblemen tijdens het afvallen. Collageen type II is specifiek gericht op gewrichtsgezondheid en kan de flexibiliteit en het comfort van de gewrichten bevorderen.
  • Verzadiging en spiermassa: Hoewel collageen voornamelijk bekend staat om zijn rol in de huid, botten en gewrichten, kan het ook enige invloed hebben op de spieren en verzadiging. Het kan helpen bij het bevorderen van een gevoel van verzadiging na het eten en ondersteuning bieden aan spiergroei en herstel.

Het vergroten van spiermassa speelt een cruciale rol bij het proces van afvallen. Dit komt doordat spieren, zelfs in rust, meer calorieën verbranden, wat leidt tot een verhoogd totaal calorieverbruik.

Collageen Supplementen kunnen ondersteunend zijn bij deze inspanningen door te helpen bij het opbouwen van spiermassa.

Voeg NewFysic Collageen toe aan je dagelijkse routine voor een algehele ondersteuning van huid, haar en gewrichten, en ervaar de voordelen van een vitaal en jeugdig uiterlijk.

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen