Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Warm weer: tips tegen vocht vasthouden

8 juni 2021

Warm weer: tips tegen vocht vasthouden

We hebben het allemaal wel eens gehad, met het warme weer lijkt het wel alsof je opeens veel zwaarder bent geworden. Wanneer het erg warm is dan is het lichaam niet zo effectief met het doorsturen van vloeistof en gaan je bloedvaten in je lichaam meer openstaan. Hierdoor kan vocht zich ophopen.

Je kunt je lichaam een handje helpen tegen het vasthouden van vocht. Dit zijn onze tips tegen vocht vasthouden op warme dagen.

Aqua Smart

Zet ons supplement Aqua Smart in. Dit supplement is een samenstelling van kruiden ter ondersteuning van de vochtbalans. Bovendien heeft de Aquasmart een reinigende werking. Aqua Smart Max is een samenstelling van natuurlijke kruiden zoals paardenbloem, guldenroede en peterselie. Het heeft een reinigende werking en biedt ondersteuning aan je vochtbalans. Bij 2 capsules per dag is Aqua Smart Max goed voor de nierfunctie, de urinewegen en voor een goede vochthuishouding en vochtbalans (Orthosiphon stamineus extract, EFSA 4314 ID KOM 63531).
Bij 3 capsules per dag helpt Aqua Smart Max bij overgewicht en om op gewicht te blijven. (Orthosiphon stamineus extract, EFSA 2786 ID KOM 63138).
 
Dosering: 2-3 maal daags 2 capsules innemen met water tot je het verschil merkt. Maximaal 6 capsules per dag.

Drink voldoende

Het is op deze dagen extra belangrijk om voldoende water te drinken. Meer water drinken terwijl je vocht vasthoudt klinkt tegenstrijdig, maar dat is het niet. Voldoende water drinken op warme dagen zorgt er namelijk echt voor dat je minder snel vocht vast houdt. Wanneer je te weinig drinkt en er dus een tekort aan vocht dreigt te ontstaan, gaat je lichaam vocht vasthouden. Een soort spaarstand dus. Ben je water ondertussen wel zo’n beetje zat? Probeer dan eens een van deze tips voor water met een smaakje of bestel onze Detox Energy (ijs)thee.

LEES OOK: Tips om meer water te drinken

Bewegen

Beweeg meer! Beweging zorgt voor een betere doorbloeding en vochtafdrijving. Let wel op het soort lichaamsbeweging dat je doet in combinatie met de temperatuur. Natuurlijk is het tijdens een hittegolf niet aan te raden om op het heetst van de dag en rondje te gaan hardlopen. Zorg er op die extra warme dagen voor dat je bijvoorbeeld ‘s avonds na het eten nog een wandeling maakt of fietst naar je werk in plaats van dat je de auto pakt.

Eet de juiste voeding

Wanneer je vocht vasthoudt tijdens warme (zomer)dagen kun je ook eens denken aan voedingsmiddelen die een vocht afdrijvend effect hebben: drink een kop brandnetel kruidenthee, eet verse ananas en zet asperges op het menu. Maar ook bleekselderij, komkommer en peterselie hebben van nature vocht afdrijvende eigenschappen.

LEES OOK: Tips om ongemerkt meer te bewegen

Let op zout

Dat je veel vocht vasthoudt kan komen door het warme weer. Je kunt ook nog letten op je zoutgebruik, dat is belangrijk voor de bloeddruk. Rookvlees en Slankie zijn wel mager maar bevatten wel relatief veel zout. Neem dan liever rosbief of cottage cheese. Voor meer smaak kun je peper gebruiken of andere kruiden (peterselie, bieslook etc.). Gebruik het liefst zo min mogelijk zout, of producten waar dat in zit zoals bouillon(blokjes), sambal, sojasaus, Maggie, augurken, Aromat, etc.

Vochtbalans van dag tot dag

Hoeveel vocht er in je lichaam is, verschilt van dag tot dag en van moment tot moment. Het hangt af of je veel zout gegeten hebt of niet, of je blaas gevuld is, of je veel hebt gezweet en welk moment het van de dag is. Het verschil kan oplopen tot 1-2 kilogram vocht, en dat verschil verklaart ook waarom je de ene dag wat meer kan wegen dan de andere dag. Als je lichaam te weinig vocht bevat, gaat het ‘bezuinigen’. Zo gaat er minder vocht naar de darmen, waardoor je verstopping kunt krijgen. Of je krijgt een droge mond. Als je ziek bent en vocht verliest door koorts, diarree of braken is het gevaar op een vochttekort erg groot. Hormonen hebben ook invloed op je vochtbalans (voor, tijdens en zelfs net na de menstruatie of ook wel met de eisprong).

Ga jij binnenkort vliegen? Dan zou het best eens kunnen dat je in het vliegtuig vocht gaan vasthouden. Lees hier onze tips om vocht vasthouden tijdens een vliegreis zoveel mogelijk te beperken.

Bekijk onze populairste artikelen over afvallen en een gezonde levensstijl:

  1. Het gevaar van buikvet en visceraal vet
  2. Hoeveel calorieën heb ik per dag nodig?
  3. Gezond afvallen: feiten en tips. Alles over gezond en duurzaam afslanken
  4. Supplementen en afvallen: wat werkt er wel

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen