Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Andijvie-shakshuka

30 minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

2 personen
Gemiddeld
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

kleine koekenpan

knoflookpers

vijzel

koekenpan met deksel

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Bak in een kleine, droge koekenpan het venkelzaad 1 minuut. Doe ze in een vijzel en wrijf ze samen met wat zout en versgemalen peper fijn.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en courgette 3 minuten. Voeg het kruidenmengsel, de andijvie en het citroensap toe en roer tot de andijvie voor de helft is geslonken. Als het geheel wat droog wordt, kun je eventueel een scheutje water toevoegen.

  3. Maak vier kuiltjes in de pan en breek de eieren erboven. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur zachtjes garen tot de eieren gestold zijn (dit duurt ongeveer 10 minuten).

  4. Bedruppel de groene shakshuka met wat yoghurt, bestrooi met de peterselieblaadjes en serveer samen met sneetjes geroosterd volkoren stokbrood.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

AppetiteControl

AppetiteControl

Weg met de moeilijke momenten!

€ 21,25

Switch

Switch

Eenvoudig afbouwen

€ 29,95

Meer info