Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Andijviestamppot met tomaatjes

30 minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

2 personen

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

koekenpan

pureestamper

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Doe de kokosmelk met 300 ml water in een pan, voeg de bloemkool en wat zout toe. Kook de bloemkool gaar in ongeveer 20 minuten.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en cherrytomaatjes 5 minuten.

  3. Breng een steelpan met water aan de kook, doe de wittewijnazijn erbij en roer het water flink door, zodat er een kolk ontstaat. Breek de eieren vlak boven de kolk en kook ze 3½ minuut in zachtjes kokend water (zie tip).

  4. Giet de bloemkool af en stamp tot een puree. Schep de andijvie, mosterd, edelgistvlokken en wat versgemalen peper erdoor en verhit nog 1-2 minuten op middelhoog vuur. Schep dan de zongedroogde tomaatjes erdoor.

  5. Verdeel de stamppot over 2 borden, gevolgd door het tomaten-uimengsel en de gepocheerde eitjes. Garneer met de peterselie.

    [Tip]
    Vind je een ei pocheren een beetje spannend? Je kunt een ei ook in plasticfolie verpakken en zachtjes in het kokende water laten zakken – gegarandeerd succes!

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Max +

MultiV Max +

Krachtige ondersteuning

€ 25,75

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 14,50