Appelcompote met kaneelpudding

2 personen 1 uur afkoelen + 15 min Vegetarisch gerecht

Ingrediënten

  • 1 theelepel kookpuddingpoeder vanille ( bijv. dr. Oetker)
  • 110 milliliter magere melk
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel kaneel
  • vloeibare zoetstof (bijv. Stevia van NewFysic)
  • 1 grote appel, grof geraspt

Bereiden

  1. Maak het puddingpoeder aan met 2 eetlepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Giet het aangemaakte puddingpoeder erbij en laat het geheel al roerend enkele minuten doorkoken. Laat even afkoelen.

  2. Klop het eiwit stijf en spatel het door de pudding. Breng op smaak met de kaneel en zoetstof.

  3. Stoof de geraspte appel in een pan in 2 eetlepels water voor 2 minuten. Laat even afkoelen en voeg wat zoetstof toe.

  4. Verdeel de appel over 2 schaaltjes, giet de kaneelpudding erover en zet ze minstens 1 uur in de koelkast. Bestrooi voor het opdienen met nog wat kaneel.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag