Gevulde aubergine

2 personen 30 min Vegetarisch gerecht

Ingrediënten

  • 80 gram volkoren couscous
  • 150 gram vegetarisch gehakt
  • 2 aubergines
  • 2 ui
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 16 zwarte olijven, in plakjes
  • 1 knoflook teentje
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 C. Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Snijd de aubergines door midden. Hol ze uit met een theelepel en bewaar de vulling. Spray wat Frylight bakspray over de aubergines en leg ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit wat Frylight bakspray in een koekenpan en bak de ui samen met de knoflook, vegetarisch gehakt, champignons en de vulling van de aubergines gedurende 5 minuten. Doe als laatste de pijnboompitten, olijven en couscous erbij. Leng de tomatenpuree aan met wat water. Voeg toe aan het geheel en roer goed door.

  3. Vul de aubergines met het groente- en gehakt mengsel.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag