Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Basilicum-komkommersoep

20 minuten

Lunch

Veganistisch, Vegetarisch

2 personen
Eenvoudig
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

staafmixer

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Pluk de blaadjes basilicum van de stelen. Bewaar er een paar voor de garnering. Snipper het sjalotje en snijd de komkommer (ongeschild) in blokjes.

  2. Spray wat olijfolie in een kookpan en fruit het sjalotje op laag vuur ca. 4 minuten. Voeg dan de komkommerblokjes en de basilicum toe. Laat het geheel op laag vuur ca. 5 minuten fruiten. Draai dan het vuur hoog en voeg de bouillon toe. Laat aan de kook komen, zet dan het vuur laag en laat met het deksel op de pan nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 2 kommen en serveer met wat verse basilicumblaadjes over de soep.

  4. Tips:
    - Deze soep is ook koud erg lekker. Serveer de soep dan met een eetlepel dikke yoghurt (0%vet) erop.
    - Lekker met 2-3 volkorencrackers met magere vleeswaren/hüttenkäse.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 27,50

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 14,50