Basilicum-komkommersoep
20 minuten
Lunch
Veganistisch, Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Pluk de blaadjes basilicum van de stelen. Bewaar er een paar voor de garnering. Snipper het sjalotje en snijd de komkommer (ongeschild) in blokjes.
Spray wat olijfolie in een kookpan en fruit het sjalotje op laag vuur ca. 4 minuten. Voeg dan de komkommerblokjes en de basilicum toe. Laat het geheel op laag vuur ca. 5 minuten fruiten. Draai dan het vuur hoog en voeg de bouillon toe. Laat aan de kook komen, zet dan het vuur laag en laat met het deksel op de pan nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 2 kommen en serveer met wat verse basilicumblaadjes over de soep.
Tips:
- Deze soep is ook koud erg lekker. Serveer de soep dan met een eetlepel dikke yoghurt (0%vet) erop.
- Lekker met 2-3 volkorencrackers met magere vleeswaren/hüttenkäse.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.