Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Bouillabaisse met korianderbouillon

20 minuten

Hoofdgerecht

Vis

2 personen
Gemiddeld
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Voor erbij:

Tools

Vijzel

Soeppan

Staafmixer of hakmolen

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Stamp in een vijzel het korianderzaad met het komijnzaad en de chilivlokken fijn. Voeg dan de gember toe en wrijf tot een geurige pasta.

  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de prei, venkel en tomaat toe, gevolgd door het kruidenmengsel en laat op laag vuur 4 minuten zachtjes garen.

  3. Voeg het visfond en water toe en breng aan de kook. Kook dit alles ongeveer 5 minuten.

  4. Haal 100 milliliter van het vocht uit de pan en doe in de hakmolen samen met bijna alle koriander en pureer heel fijn (je kunt ook een staafmixer gebruiken).

  5. Doe de rauwe vis en de zeevruchten bij de bouillon in de pan en laat op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten garen. Voeg de korianderpuree toe en breng op smaak met limoensap, zout en peper. Is de bouillabaisse te dik? Voeg dan een scheut water toe.

  6. Garneer de bouillabaisse met wat korianderblaadjes en serveer samen met het volkorenbrood.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Max +

MultiV Max +

Krachtige ondersteuning

€ 25,75

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 3,95