Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Gestoofde citroen kip met saffraan en bloemkool tablouleh

Hoofdgerecht

Vlees

4 personen
Gemiddeld

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Voor de gestoofde kip:

Voor de bloemkooltabouleh:

Tools

Stoofpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Bestrooi de kip met zout en peper. Meng alle specerijen en de bloem in een grote kom. Doe de kippenpoten erbij. Zorg dat het specerijenmengsel alle kippen goed bedekt. Laat de kip een half uur marineren. Voor het lekkerste resultaat laat je de kip overnacht marineren.

  2. Verwarm de helft van de olijfolie in een zware stoofpan en bak de kippenbouten rondom goudbruin. Haal de kippen uit de pan en zet ze even opzij. Bak vervolgens in dezelfde pan de uien en knoflook tot lichtgekleurd.

  3. Doe de kippenpoten terug in de pan en voeg het citroensap toe. Giet vervolgens de kippenbouillon bij de poten totdat ze helemaal onderwater staan. Doe de saffraandraadjes ook in de pan.

  4. Breng de bouillon aan de kook. Zodra de bouillon kookt zet je het vuur op de laagste stand en laat je de kippen 2 á 3 uur zachtjes stoven totdat de kip van het bot valt.

  5. Rooster ondertussen het amandelschaafsel tot goudkleurig.

  6. Wanneer de kip heerlijk zacht is, breng dan de stoof op smaak met zout en peper.

  7. Serveer met bloemkooltabouleh en garneer met koriander en amandelschaafsel.

  8. Bereiding Bloemkooltabouleh:

  9. Houd de bloemkool vast bij de stronk en rasp de roosjes en de kleine steeltjes grof met de grove kant van een kaasrasp. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken met de grofste snijplaat, wat sneller gaat. Na het raspen ziet de bloemkool eruit als grove bulgur.

  10. Doe de geraspte bloemkool in een grote kom met het citroensap en1¼ tl zout. Laat hem zo 20 minuten marineren. Voeg dan de bosui, kruiden, piment poeder en royaal versgemalen zwarte peper toe. Meng alles door elkaar. Doe de tabouleh op een platte schaal en bestrooi met granaatappelpitten.

  11. Tip: Een klein beetje frisse Griekse yoghurt 0% vet erbij maakt het geheel af.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95

Super Q10

Super Q10

Vermindert de tekenen van het ouder worden

€ 20,50

€ 17,42