Bulgur-spinaziepilav
35 minuten
Hoofdgerecht
Veganistisch, Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal licht in met wat olijfolie. Doe de partjes rode ui samen met de kerstomaatjes, 1 teentje knoflook, de balsamicoazijn en harissa in de ovenschaal. Roer alles door elkaar en zet de schaal 15 tot 20 minuten in de oven.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en fruit hierin de gesnipperde rode ui en de rest van de knoflook voor 2 minuten. Roer de bulgur erdoor en bak deze mee tot de korrels beginnen de glanzen. Voeg de bouillon toe en laat het geheel in 20 minuten zachtjes gaar stoven.
Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en bak hierin de walnoten tot ze lekker knapperig zijn. Schep ze vervolgens op een bordje. Bak dan in dezelfde pan de spinazie en munt tot de blaadjes beginnen te slinken. Breng op smaak met wat peper en zout. Schep de bulgur in diepe borden en verdeel het tomaten-uien mengsel erover.
**verkrijgbaar bij de toko in blik of tube (eventueel te vervangen door sambal oelek).
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.