Bulgur-spinaziepilav

4 personen 35 min Vegetarisch gerecht

Ingrediënten

  • 3 rode uien, waarvan 1 gesnipperd en 2 in partjes
  • Frylight bakspray / 3 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 160 gram ongekookte volkoren bulgur
  • 500 milliliter tuinkruidenbouillon
  • 300 gram kerstomaatjes
  • 1 1/2 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 1/2 eetlepel bruine suiker*
  • 2 theelepels harissa**
  • 100 gram walnoten
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 handvol verse muntblaadjes
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 225° Celsius.

  2. Vet een ovenschaal licht in met Frylight bakspray/olijfolie. Doe de partjes rode ui samen met de kerstomaatjes, 1½ teen knoflook, de balsamicoazijn, suiker en harissa in de ovenschaal. Roer alles door elkaar en zet de schaal in de oven voor 15-20 minuten.

  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin de gesnipperde rode ui en de rest van de knoflook voor 2 minuten. Roer de bulgur erdoor en bak deze mee tot de korrels beginnen te glanzen. Voeg de bouillon toe en laat het geheel in 20 minuten zachtjes gaar stoven.

  4. Verhit ondertussen wat Frylight bakspray/olijfolie in een pan en bak hierin de walnoten tot ze lekker knapperig zijn. Schep ze vervolgens op een bordje.

  5. Bak dan in dezelfde pan de spinazie en munt tot de blaadjes beginnen te slinken. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 225° Celsius. Schep de bulgur in diepe borden en verdeel het gekaramelliseerde tomaten-uien mengsel erover.

  7. *eventueel kun je ook Sukrin gold gebruiken. Dit is een zoetstof, verkrijgbaar bij natuur- of reformwinkel.
    **verkrijgbaar bij de toko in blik of tube (eventueel te vervangen door sambal oelek).

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag