Charmoula aubergine met bulgur en munt
50 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de kruiden schoon en hak de blaadjes fijn. Snijd de lente-ui in plakjes.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Maak de charmoula door de komijn, koriander, chili, paprika, snufje zout, teentje knoflook en de in kleine stukjes gesneden ingelegde citroenschil te mengen met 2 eetlepels olijfolie en 100 ml water.
Snijd de aubergines overlangs doormidden. Kruis het vruchtvlees schuin in met een mes zonder door de buitenschil heen te snijden. Wrijf de charmoula goed op en in het snijvlak van de aubergine en leg ze met het snijvlak naar boven op een vel bakpapier in de oven. Rooster ze ca. 30-40 minuten tot ze helemaal zacht zijn.
Kook ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 10 minuten gaar. Voeg de fijngesneden kruiden, lente-uitjes, olijven en de pijnboompitjes toe en maak af met wat citroensap en peper en zout naar smaak.
Breng de yoghurt op smaak met wat versgemalen peper.
Serveer de aubergines met een lepel yoghurt erover en de bulgur en garneer met wat verse kruiden.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.