Courgetterolletjes van gerookte kip en paprika met een knoflook/yoghurtdressing

2 personen 20 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 6 gerookte kipfilet plakjes
  • 1 courgette
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • ¼ basilicumcress (of ander soort cress) in een bakje
  • 4 eetlepel magere yoghurt
  • 1 knoflook teentje
  • 4 bieslook sprietjes
  • 4 peterselie takjes, alleen de blaadjes
  • Tabasco

Benodigdheden

  • Cocktailprikkers

Bereiden

  1. Maak de dressing door de yoghurt, een uitgeperst teentje knoflook en de fijngesneden kruiden door elkaar te mengen. Op smaak brengen met wat tabascodruppels.

  2. Trek met een kaasschaaf 6 lange linten van de courgette (gebruik de buitenste plak niet). Leg in een schaal, giet er kokend heet water over en laat ze 2 minuten garen. Haal ze uit de schaal en dep ze droog met keukenpapier.

  3. Snijd de plakken kipfilet doormidden en leg ze op de plakken courgette. Snijd de paprika overlangs in smalle, lange repen. Leg de paprika en de cress dwars op de rolletjes, zodat ze aan een kant uitsteken. Rol de linten op en steek ze vast met een cocktailprikker. Lepel 3 eetlepels saus midden op een bord, en zet de rolletjes er rechtop op.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag