Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Fattoush-salade met een eitje

20 minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

2 personen
Regular
Reset

Let op, je bekijkt een recept met de fases regular, reset

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

bakpapier

bakplaat

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Smeer voor de tortillachips de wraps in met de olijfolie en bestrooi met het paprika- en chilipoeder. Snijd de wraps in 12 punten en verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de tortillachips in 8-10 minuten goudbruin – houd de chips goed in de gaten, want het kan opeens hard gaan. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

  3. Breng intussen een pan water aan de kook, kook de eieren en spoel ze vervolgens af onder koud stromend water. Pel ze en halveer ze in de lengte.

  4. Meng intussen voor de salade de little gem, radijsjes, komkommer, paprika’s, cherrytomaatjes en rode ui. Verdeel over een schaal, leg de gekookte eitjes ertussen en bestrooi met de bosui, peterselie, zout en peper.

  5. Meng intussen ook de yoghurt met de harissa.

  6. Schep dotjes van de yoghurt op de salade, en steek hier en daar wat tortillachips aan de zijkant erbij.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 14,50