Feta-eieren met boerenkoolpesto
15 (oventijd 10 min) minuten
Lunch
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe voor de pesto alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een grove pesto. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Leg de wraps op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Schuif in de oven en rooster de wraps 5 minuten, draai ze dan om en rooster ze nog eens 5 minuten.
Verhit intussen de rest van de olijfolie in 2 kleine koekenpannen, verdeel de plakjes tomaat erover en besprenkel de tomaat met 3 eetlepels boerenkoolpesto. Verkruimel de witte kaas erover en bak 1-2 minuten.
Breek 1 ei boven iedere pan en strooi de chilivlokken erover. Leg de deksels op de pannen en gaar de eieren in 4-5 minuten, of tot ze de gewenste garing hebben.
Smeer de wraps in met Philadelphia en beleg met veldsla en avocado. Leg op iedere wrap een gebakken feta-ei en bestrooi met wat tuinkers of cress.
TIP: Je maakt een grotere hoeveelheid pesto dan je nodig hebt. Je kunt de boerenkoolpesto in een afgesloten potje 3-4 dagen in de koelkast bewaren.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.