Gegrild tartaarspiesje op een bedje van courgettespaghetti
20 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Ris de naaldjes van 2/3 deel van de rozemarijntakjes, zodat er alleen aan de bovenkant nog een toefje naaldjes overblijft. Meng de tartaar met de ras el hanout en breng op smaak met peper en zout. Knijp het tartaarmengsel rondom de takjes vast, zodat er een soort langwerpig gehaktspiesje ontstaat.
Snijd de courgette overlangs in dunne plakken van ca. 0,5 cm dik en snijd deze plakken weer in dunne repen zodat er een soort spaghetti strips ontstaan. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan rondom lichtbruin.
Vet de grillpan licht in met wat Frylight bakspray/olijfolie en laat goed heet worden. Breng wat water met zout aan de kook en kook de courgetteslieten in ca. 5 minuten tot ze nog net een beetje knapperig zijn. Voeg het sap van ½ - 1 citroen (naar smaak) toe. Grill de spiesjes om en om in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
Leg de courgettespaghetti in een mooie ronde krul op het bord en strooi de citroenrasp erover. Leg de spiesjes op het bord en garneer met de pijnboompitjes.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.