Gegrild tartaarspiesje op een bedje van courgettespaghetti

2 personen 20 min Vlees gerecht

Lekker met zilvervliesrijst.

Ingrediënten

  • 200 gram mager rundertartaar
  • courgette
  • 1 citroen
  • 2 eetlepel pijnboompitten
  • 4 rozemarijn, takjes
  • 1 theelepel ras el hanout
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • Grillpan

Bereiden

  1. Ris de naaldjes van 2/3 deel van de rozemarijntakjes, zodat er alleen aan de bovenkant nog een toefje naaldjes overblijft. Meng de tartaar met de ras el hanout en breng op smaak met peper en zout. Knijp het tartaarmengsel rondom de takjes vast, zodat er een soort langwerpig gehaktspiesje ontstaat.

  2. Snijd de courgette overlangs in dunne plakken van ca. 0,5 cm dik en snijd deze plakken weer in dunne repen zodat er een soort spaghetti strips ontstaan. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan rondom lichtbruin.

  3. Vet de grillpan licht in met wat Frylight bakspray/olijfolie en laat goed heet worden. Breng wat water met zout aan de kook en kook de courgetteslieten in ca. 5 minuten tot ze nog net een beetje knapperig zijn. Voeg het sap van ½ - 1 citroen (naar smaak) toe. Grill de spiesjes om en om in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.

  4. Leg de courgettespaghetti in een mooie ronde krul op het bord en strooi de citroenrasp erover. Leg de spiesjes op het bord en garneer met de pijnboompitjes.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag