Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Gegrild tartaarspiesje op een bedje van courgettespaghetti

20 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

2 personen
BackOnTrack

Let op, je bekijkt een recept van de back-on-track fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Grillpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Ris de naaldjes van 2/3 deel van de rozemarijntakjes, zodat er alleen aan de bovenkant nog een toefje naaldjes overblijft. Meng de tartaar met de ras el hanout en breng op smaak met peper en zout. Knijp het tartaarmengsel rondom de takjes vast, zodat er een soort langwerpig gehaktspiesje ontstaat.

  2. Snijd de courgette overlangs in dunne plakken van ca. 0,5 cm dik en snijd deze plakken weer in dunne repen zodat er een soort spaghetti strips ontstaan. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan rondom lichtbruin.

  3. Vet de grillpan licht in met wat Frylight bakspray/olijfolie en laat goed heet worden. Breng wat water met zout aan de kook en kook de courgetteslieten in ca. 5 minuten tot ze nog net een beetje knapperig zijn. Voeg het sap van ½ - 1 citroen (naar smaak) toe. Grill de spiesjes om en om in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.

  4. Leg de courgettespaghetti in een mooie ronde krul op het bord en strooi de citroenrasp erover. Leg de spiesjes op het bord en garneer met de pijnboompitjes.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 27,50

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95