Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Pilav met gebakken ui, kip en groene groente

30 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

2 personen
Gemiddeld
Regular
Reset

Let op, je bekijkt een recept met de fases regular, reset

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

schuimspaan

koekenpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Hak de korianderblaadjes grof, maar houd er een paar heel voor de garnering.

  2. Maak de kipfilet schoon en snijd in reepjes. Meng in een kommetje de tomatenpuree, currypasta en 2 eetlepels yoghurt en marineer hierin de kipreepjes.

  3. Breng de bouillon aan de kook en blancheer de aspergebroccoli (of aspergetips) 4 minuten. Schep ze eruit met behulp van een schuimspaan en blancheer dan de peultjes en sugar snaps 2 minuten. Schep ook die eruit met een schuimspaan en doe dan de kardemompeulen, het kaneelstokje, het kerriepoeder en de zilvervliesrijst erin. Breng aan de kook, draai het vuur wat lager en leg het deksel op de pan. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  4. Bak intussen in een koekenpan de kipreepjes in 1 eetlepel olijfolie rondom bruin. Voeg op het laatste moment de peultjes, sugar snaps en bimi toe om ze nog even te verwarmen. Verhit gelijktijdig 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak de uien samen met de balsamicoazijn in 5 minuten goudbruin.

  5. Haal de kardemom en kaneel uit de rijst en meng dan de koriander erdoor. Serveer samen met de gebakken uien, peultjes, sugarsnaps, aspergebroccoli en kipreepjes. Serveer er een lepel yoghurt bij en garneer met de bewaarde korianderblaadjes.

  6. TIP: Je kunt in plaats van bimi peultjes én sugar snaps ook kiezen voor één groente, maar houd wel 200 gram groente per persoon aan.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Switch

Switch

Eenvoudig afbouwen

€ 31,00

Meer info
MultiV Fem +

MultiV Fem +

Krachtige ondersteuning

€ 26,75