Gegrilde kalkoen met sesamzaadjes, paksoi en noedels

2 personen 20min Vlees gerecht

Gegrilde kalkoen met sesamzaadjes, paksoi en noedels met een Aziatisch tintje.

Ingredienten

  • 1 bakje kalkoenfilet à la minute (ca. 250 gr)
  • 80 gram volkoren noedels
  • 1 struik paksoi
  • 2 rode uien
  • 2 theelepel sesamzaadjes
  • 2 theelepel sojasaus less salt (Kikkoman)
  • stukje verse gember van ca. 2 cm
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • Grillpan, wok of koekenpan

Bereiden

  1. Laat de kalkoenfilet plakjes op kamertemperatuur komen en bestrooi ze met peper en zout. Snijd de paksoi overdwars in stukken van ca. 3 cm breed. Snipper de gember en de uien fijn. Kook de volkoren noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit een grillpan met wat Frylight bakspray en bak de plakjes kalkoen om en om in ca. 4 minuten goudbruin en gaar. Verhit ondertussen in een wok of koekenpan wat Frylight bakspray en bak de uien ca. 2 minuten en voeg dan de stukken paksoi en de gember toe. Op hoog vuur in ca. 4 minuten al roerend wat laten slinken, voeg daarna de sojasaus toe en laat nog ca. 1 minuut bakken.

  3. Serveer de kalkoenfilet samen met de groenten en volkoren noedels en strooi hier nog wat sesamzaadjes overheen.