Gemarineerde kabeljauw met dille crème
10 minuten
Lunch
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Leg de kabeljauwfilet op de huid, op een snijplank bekleed met plasticfolie. Meng in een kom zout, peper en zoetstof en wrijf de bovenzijde van de vis ermee in. Snijd de dille fijn, houd 2 el apart en verdeel de rest over de vis.
Dek de vis af met een vel plasticfolie en leg in een braadslee of platte schaal. Leg een plankje (snijplank bijv.) op de vis en leg daarop bijv. twee pakken melk om het te verzwaren. Laat de vis zo één dag in de ijskast marineren.
Haal de vis uit het plasticfolie en schraap het grootste deel van het zout, de peper, en dille van de vis. Snijd de vis schuin naar het vel toe in flinterdunne plakjes met een scherp mes.
Serveer de gemarineerde kabeljauw met de dille crème en volkoren crackers.
TIP:
Vraag bij de vishandel het liefst een dik stuk kabeljauw. Daarvan kun je later makkelijker plakjes snijden.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.