Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Gemarineerde kabeljauw met dille crème

10 minuten

Lunch

Vis

4 personen
Moeilijk

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Leg de kabeljauwfilet op de huid, op een snijplank bekleed met plasticfolie. Meng in een kom zout, peper en zoetstof en wrijf de bovenzijde van de vis ermee in. Snijd de dille fijn, houd 2 el apart en verdeel de rest over de vis.

  2. Dek de vis af met een vel plasticfolie en leg in een braadslee of platte schaal. Leg een plankje (snijplank bijv.) op de vis en leg daarop bijv. twee pakken melk om het te verzwaren. Laat de vis zo één dag in de ijskast marineren.

  3. Haal de vis uit het plasticfolie en schraap het grootste deel van het zout, de peper, en dille van de vis. Snijd de vis schuin naar het vel toe in flinterdunne plakjes met een scherp mes.

  4. Serveer de gemarineerde kabeljauw met de dille crème en volkoren crackers.

  5. TIP:
    Vraag bij de vishandel het liefst een dik stuk kabeljauw. Daarvan kun je later makkelijker plakjes snijden.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 27,50

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 14,50