Geroosterde aubergines met granaatappelpitjes, en yoghurt met kerrie
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 220˚C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Snijd de aubergine in de lengte in 4 lange stukken. Snijd de lange stukken vervolgens 1 keer door de midden. Nu heb je 8 gelijke lange stukken
Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi over elke aubergine zout en zet 20 minuten opzij. Het zout trekt nu lekker in de aubergine en er komt vocht uit. Dep na 20 minuten de aubergines droog met keukenpapier. Bestrooi de aubergines vervolgens met de olijfolie (het makkelijkst met een kwast) en zet ze 40-45 minuten in de oven, totdat ze donker goudbruin zijn.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de uien lang tot donker bruin. Doe de ingrediënten voor de kerrieyoghurt in een kom en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de uien lang tot donker bruin. Breng op smaak met zout. Bak ook de komijn- en korianderzaadjes in een pan en kneus ze vervolgens in een vijzel. Bak daarna het amandelschaafsel in een pan. Maak de granaatappel schoon.
Verdeel de aubergines over twee borden. Doe er twee eetlepels kerrie yoghurt overheen. Bestrooi met de komijn- en korianderzaadjes. Garneer vervolgens met amandelen, granaatappelpitjes en eventueel koriander.
Tip: Serveer met de bloemkooltabouleh (zie recept bij de kipstoof), quinoa of volkorenrijst.