Geurige, geroosterde kabeljauw met laurier en citroen

4 personen 30 min Vis gerecht

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kabeljauwfilets a 100 gram
  • 2 citroenen, in dunne plakken
  • 10 laurierblaadjes
  • zout en peper
  • 16 trostomaatjes
  • 160 gram ongekookte zilvervliesrijst

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220˚Celsius. .

  2. Meng de knoflook met de peterselie, olie en wat zout en peper. Wrijf de visfilets in met dit mengsel en laat dit 10 minuten intrekken

  3. Verdeel de plakken citroen en laurierbladeren over een bakplaat en leg de visfilets erop. Leg ook de trostomaatjes op de bakplaat. Bak de vis 8-10 minuten in de oven tot ze net gaar en een beetje gebruind zijn.

  4. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de vis samen met de zilvervliesrijst en geroosterde tomaatjes.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag