Gevulde puntpaprika’s met vegetarisch gehakt en couscous

2 personen 30 min Vegetarisch gerecht

Heerlijk gevulde puntpaprika’s, makkelijk te bereiden en een feestje voor op tafel!

Ingrediënten

  • 1 bakje Tivall vegetarisch fijngehakt (ca. 175 gr)
  • 80 gr volkoren couscous
  • 150 ml bouillon (van tablet)
  • 4 puntpaprika's
  • 8 snoeptomaatjes (of kerstomaatjes), gehalveerd
  • 1 stengel bleekselderij
  • rasp van citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el pijnboompitjes
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 bosje peterselie, alleen de blaadjes
  • peper en zout
  • 1/2 el olijfolie

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Was de puntpaprika`s en hol ze goed uit. Snipper het teentje knoflook en snijd de bleekselderij in dunne reepjes.

  2. Meng het gehakt met de knoflook en de bleekselderij en breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Vul 4 paprika’s voorzichtig met het mengsel en leg ze in een ovenschaal. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de paprika’s in ca. 15 minuten gaar.

  3. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Hak de peterselie fijn. Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur uit, voeg de bouillon en een halve eetlepel olijfolie toe aan de couscous. Laat met het deksel op de pan ca. 10 minuten wellen.

  4. Rul de couscous los met een vork. Voeg de citroenrasp, tomaatjes, peterselie en pijnboompitjes toe en meng goed door de couscous. Serveer de gevulde puntpaprika’s met de couscous en verdeel over 2 borden.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag