Gevulde puntpaprika’s met vegatarisch gehakt en couscous

2 personen 30min Vegetarisch gerecht

Heerlijk gevulde puntpaprika’s, makkelijk te bereiden en een feestje voor op tafel!

Ingredienten

  • 1 bakje Tivall vegetarisch fijngehakt (ca. 175 gr)
  • 80 gr volkoren couscous
  • 150 ml bouillon (van tablet)
  • 1 pot geroosterde paprika's (ca. 350 gr)
  • 8 snoeptomaatjes (of kerstomaatjes), gehalveerd
  • 1 stengel bleekselderij
  • rasp van citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el pijnboompitjes
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 bosje peterselie, alleen de blaadjes
  • peper en zout
  • 1/2 el olijfolie

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Was de geroosterde paprika’s onder de stromende kraan schoon en laat ze dan goed uitlekken. Snipper het teentje knoflook en snijd de bleekselderij in dunne reepjes.

  2. Meng het gehakt met de knoflook en de bleekselderij en breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Vul 4 paprika’s voorzichtig met het mengsel en leg ze in een ovenschaal. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de paprika’s in ca. 15 minuten gaar.

  3. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Hak de peterselie fijn. Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur uit en voeg een halve eetlepel olijfolie aan de couscous toe. Laat met het deksel op de pan ca. 10 minuten wellen.

  4. Rul de couscous los met een vork. Voeg de citroenrasp, tomaatjes, peterselie en pijnboompitjes toe en meng goed door de couscous. Serveer de gevulde puntpaprika’s met de couscous en verdeel over 2 borden.

Andere recepten

10min Vis

4 personen 1 uur en 20min Vegetarisch