Gevulde puntpaprika’s met vegetarisch gehakt en couscous
30 minuten
Hoofdgerecht
Veganistisch, Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 175°C. Was de puntpaprika`s en hol ze goed uit. Snipper het teentje knoflook en snijd de bleekselderij in dunne reepjes.
Meng het gehakt met de knoflook en de bleekselderij en breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Vul 4 paprika’s voorzichtig met het mengsel en leg ze in een ovenschaal. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de paprika’s in ca. 15 minuten gaar.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Hak de peterselie fijn. Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur uit, voeg de bouillon en een halve eetlepel olijfolie toe aan de couscous. Laat met het deksel op de pan ca. 10 minuten wellen.
Rul de couscous los met een vork. Voeg de citroenrasp, tomaatjes, peterselie en pijnboompitjes toe en meng goed door de couscous. Serveer de gevulde puntpaprika’s met de couscous en verdeel over 2 borden.