Gevulde varkenshaas

2 personen 45 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 1 varkenshaas van 200 gram
  • handvol verse basilicum
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 gedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 7 zwarte olijven, ontpit, op waterbasis, fijngesneden
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 plakken gegrilde ham
  • 80 gram ongekookte volkoren pasta
  • Frylight bakspray / 1 eetlepel olijfolie
  • Ingrediënten voor de spinazie:
  • Frylight bakspray / 1 theelepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram verse wilde spinazie

Benodigdheden

  • vijzel
  • cocktailprikkers of bindtouw
  • aluminiumfolie

Bereiden

  1. Maak met de vijzel een pasta van de fijngesneden tomaten, olijven en knoflook. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor heen.

  2. Snijd de varkenshaas in de lengte open en leg op een helft blaadjes verse basilicum. Schep hierop het tomaat-olijvenmengsel op en leg daarop weer een laag basilicumblaadjes. Wikkel de ham om de varkenshaas en prik hem vast met de prikkers of met het bindtouw.

  3. Bereid de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de gebruiksverpakking. Verhit ondertussen wat Frylight bakspray/olijfolie in een pan. Bak hierin de varkenshaas op middelhoog vuur gaar. Neem het vlees uit de pan en laat het 8 minuten rusten in aluminiumfolie.

  4. Verhit in een andere pan wat Frylight bakspray/olijfolie en fruit hierin de knoflook voor 1 minuut. Voeg daarna de spinazie toe en bak deze mee tot deze gaat slinken.

  5. Snijd de varkenshaas in plakken van 2 centimeter dik en serveer de plakken op een bedje van volkoren pasta en wilde spinazie.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag