Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Groente-couscous met vegetarische gehaktballetjes

30 minuten minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

4 personen

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

vergiet

rasp

koekenpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.

  2. Breng intussen een pan water aan de kook en kook de bloemkoolrijst 1-2 minuten. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.

  3. Meng het vegetarische gehakt met de ras el hanout, plus wat zout en peper. Vorm 16-20 balletjes van het gehakt.

  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10-12 minuten rondom goudbruin en gaar.

  5. Snijd intussen de komkommer in de lengte in dunne plakken, vervolgens in reepjes en daarna in kleine blokjes (à ½-1 cm). Snijd de tomaten in reepjes en vervolgens in kleine blokjes (à ½-1 cm). Haal de blaadjes munt van de takjes. Houd er een paar apart en stapel de rest op elkaar en rol ze op. Snijd vervolgens in dunne reepjes.

  6. Meng de yoghurt met de fijngehakte peterselie en limoenrasp.

  7. Meng de bloemkoolrijst en couscous met de komkommer, tomaat en munt. Schep in een grote schaal, leg de gehaktballetjes erop en verdeel dotjes yoghurt erover. Garneer met de granaatappelpitjes en extra peterselieblaadjes.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Vakantiepakket

Vakantiepakket

Lekker genieten van eten en drinken

€ 57,00

Meer info
Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 4,25