Hasselbackcourgette
24 min oventijd + 25 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de courgettes in: doe dit steeds om de 1 cm en niet helemaal door, zodat de plakjes aan de onderkant aan elkaar blijven zitten.
Bestrooi de Apetina-kaas met zout en peper. Meng de olijfolie met de knoflook.
Leg de courgettes op de met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met de knoflook-olijfolie en vul de inkepingen met de rode ui, Apetina-kaas en rozemarijn. Doe dit voorzichtig zodat de plakjes niet doorbreken. Breng op smaak met zout en peper.
Schuif de bakplaat in de oven en rooster de courgettes 15 minuten. Houd het goed in de gaten; als de uien te snel verkleuren kun je de courgettes afdekken met aluminiumfolie.
Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Strooi de hazelnoten en het broodkruim erover en rooster de courgettes nog 5 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. Ook nu kun je ze weer afdekken met aluminiumfolie mocht dat nodig zijn.
Garneer de courgettes met de limoenrasp en serveer de hasselbackcourgettes samen met de rijst.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.