Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Hasselbackcourgette

24 min oventijd + 25 minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

2 personen
Gemiddeld

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

bakplaat

bakpapier

knoflookpers

aluminiumfolie (optioneel)

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Snijd de courgettes in: doe dit steeds om de 1 cm en niet helemaal door, zodat de plakjes aan de onderkant aan elkaar blijven zitten.

  3. Bestrooi de Apetina-kaas met zout en peper. Meng de olijfolie met de knoflook.

  4. Leg de courgettes op de met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met de knoflook-olijfolie en vul de inkepingen met de rode ui, Apetina-kaas en rozemarijn. Doe dit voorzichtig zodat de plakjes niet doorbreken. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de courgettes 15 minuten. Houd het goed in de gaten; als de uien te snel verkleuren kun je de courgettes afdekken met aluminiumfolie.

  6. Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  7. Strooi de hazelnoten en het broodkruim erover en rooster de courgettes nog 5 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. Ook nu kun je ze weer afdekken met aluminiumfolie mocht dat nodig zijn.

  8. Garneer de courgettes met de limoenrasp en serveer de hasselbackcourgettes samen met de rijst.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 23,50

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 13,50