Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Heilbot met verse kruiden en komkommer-muntsalsa

30 minuten

Hoofdgerecht

Vis

2 personen
Moeilijk
Regular
Reset

Let op, je bekijkt een recept met de fases regular, reset

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

koekenpan

stoommandje (of grillpan of BBQ)

cocktailprikkers

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Meng voor de salsa de komkommer met de tomaat, lente-uitjes, twee derde van de munt, het limoensap en de limoenrasp. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking en voeg daaraan het bouillonpoeder toe.

  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze 4 minuten mee. Roer de couscous door met een vork en meng vervolgens met de courgetteblokjes. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Breng een pan water aan de kook en zet er een stoommandje op.

  5. Bestrooi de heilbotfilets met zout en peper. Pak ze in met de courgetteslierten en zet die vast met een cocktailprikker. Leg de vispakketjes in een stoommandje boven de pan met water en stoom de filets in ongeveer 8 minuten gaar.

  6. Verdeel de couscous over 2 borden, leg de vis erbovenop en garneer met de peterselie en overige munt. Geef de komkommer-muntsalsa erbij.

  7. TIP:
    Je kunt de vis ook op de BBQ garen. Pak de heilbot dan in bakpapier in en stoom hem 8-10 boven de hete kolen.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95

MultiV Fem

MultiV Fem

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 25,75