Heilbot met verse kruiden en komkommer-muntsalsa
30 minuten
Hoofdgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Meng voor de salsa de komkommer met de tomaat, lente-uitjes, twee derde van de munt, het limoensap en de limoenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking en voeg daaraan het bouillonpoeder toe.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze 4 minuten mee. Roer de couscous door met een vork en meng vervolgens met de courgetteblokjes. Breng op smaak met zout en peper.
Breng een pan water aan de kook en zet er een stoommandje op.
Bestrooi de heilbotfilets met zout en peper. Pak ze in met de courgetteslierten en zet die vast met een cocktailprikker. Leg de vispakketjes in een stoommandje boven de pan met water en stoom de filets in ongeveer 8 minuten gaar.
Verdeel de couscous over 2 borden, leg de vis erbovenop en garneer met de peterselie en overige munt. Geef de komkommer-muntsalsa erbij.
TIP:
Je kunt de vis ook op de BBQ garen. Pak de heilbot dan in bakpapier in en stoom hem 8-10 boven de hete kolen.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.