Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Hertenbiefstuk in rode wijnsaus met gegrilde groenten

2:20 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

2 personen
Moeilijk

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Voor de vinaigrette:

Voor de grillgroenten:

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Klop een vinaigrette van de olijfolie, het citroensap en de kruiden. Laat de smaken minimaal 2 uur intrekken. Snijd de courgette en aubergine in lange repen, de venkel in plakken en de champignons in drie├źn. Halveer de bosuitjes in de lengte. Verhit een klein beetje Frylight bakspray/olijfolie in een grillpan en rooster de groenten tot je aan beide kanten de afdrukken van de grillpan kunt zien.

  2. Laat de groenten afkoelen, meng ze met wat balsamicoazijn, bestrooi met de gesnipperde sjalot en fijngesneden bieslook en breng op smaak met wat versgemalen peper en zout. Maak dan de rode wijnsaus door de sjalotten schoon te maken en in kleine stukjes te snijden. Bestrooi de biefstuk met wat peper en zout. Verwarm wat Frylight bakspray/olijfolie in een pan en bak hierin de biefstuk 2 minuten bruin.

  3. Haal de biefstuk uit de pan en fruit de sjalotten nog even glazig in de achtergebleven olijfolie. Voeg de wijn en de Alpro Cuisine light toe en laat dit enkele minuten inkoken tot sausdikte. Maak de saus op smaak met de zoetstof, wat tijm en zout. Leg de biefstuk terug in de pan en warm nog heel even op. Serveer het met de gegrilde groenten :) (en een portie volkoren tagliatelle of zilvervliesrijst).

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Max +

MultiV Max +

Krachtige ondersteuning

€ 25,75

€ 21,88

Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 27,50