Hertenbiefstuk in rode wijnsaus met gegrilde groenten

2 personen 2:20min Vlees gerecht

Heerlijk en feestelijk gerecht voor als je een dinertje hebt, of voor kerst 😉

Ingredienten

  • 2 hertenbiefstukken a 125 gr per stuk
  • 5 sjalotjes, gesnipperd
  • 10 centiliter rode wijn
  • 2 eetlepels Alpro soja cuisine light
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels zoetstof (vloeibaar, bijv. Canderel)
  • tijm
  • Voor de vinaigrette:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 knoflook teentje
  • tijm
  • rozemarijn
  • Voor de grillgroenten:
  • 150 gram champignons (kleine)
  • 1 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 venkelknol
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 bieslook sprietjes
  • balsamicoazijn
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Bereiden

  1. Klop een vinaigrette van de olijfolie, het citroensap en de kruiden. Laat de smaken minimaal 2 uur intrekken. Snijd de courgette en aubergine in lange repen, de venkel in plakken en de champignons in drieën. Halveer de bosuitjes in de lengte. Verhit een klein beetje Frylight bakspray/olijfolie in een grillpan en rooster de groenten tot je aan beide kanten de afdrukken van de grillpan kunt zien.

  2. Laat de groenten afkoelen, meng ze met wat balsamicoazijn, bestrooi met de gesnipperde sjalot en fijngesneden bieslook en breng op smaak met wat versgemalen peper en zout. Maak dan de rode wijnsaus door de sjalotten schoon te maken en in kleine stukjes te snijden. Bestrooi de biefstuk met wat peper en zout. Verwarm wat Frylight bakspray/olijfolie in een pan en bak hierin de biefstuk 2 minuten bruin.

  3. Haal de biefstuk uit de pan en fruit de sjalotten nog even glazig in de achtergebleven olijfolie. Voeg de wijn en de Alpro Cuisine light toe en laat dit enkele minuten inkoken tot sausdikte. Maak de saus op smaak met de zoetstof, wat tijm en zout. Leg de biefstuk terug in de pan en warm nog heel even op. Serveer het met de gegrilde groenten :) (en een portie volkoren tagliatelle of zilvervliesrijst).

Andere recepten