Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Kabeljauw-courgettepakketjes met oventomaatjes

20 minuten

Hoofdgerecht

Vis

4 personen
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

bakplaat met openstaande rand

mandoline of dunschiller

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Laat het bouillonblokje oplossen in 150 ml kokend water.

  3. Verdeel de cherrytomaten over de bakplaat met opstaande rand en besprenkel ze met olijfolie. Voeg de bouillon toe, gevold door de balsamicoazijn, rozemarijn en flink wat zout en peper. Zet in de oven en rooster de tomaten 20 minuten.

  4. Schaaf de courgettes met behulp van een mandoline of dunschiller in dunne plakjes.

  5. Halveer de kabeljauwfilets en bestrooi ze met zout, peper en de Provençaalse kruiden.

  6. Maak een soort ster van 6 plakken courgette, je overlapt ze als het ware, zodat je straks de vis ermee kunt inpakken. Leg in het midden van de ‘ster’ een stuk kabeljauw en pak die vervolgens in met de courgette. Draai het pakketje om en herhaal met de rest van de courgette en kabeljauw, tot je 8 pakketjes hebt.

  7. Leg de courgette-vispakketjes tussen de tomaten in de bakplaat en smeer ze in met olijfolie. Bak deze pakketjes 12-18 minuten, tot de vis gaar is.

  8. Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking en serveer bij de courgette-vispakketjes.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 4,25

Mood&Energy

Mood&Energy

Mood en Energy

€ 21,50