Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Thaise varkenshaasspiesjes van de BBQ met atjar tjampoer

60 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

2 personen
Moeilijk
BackOnTrack
Regular

Let op, je bekijkt een recept met de fases back-on-track, regular

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Voor de dressing:

Voor de marinade:

Voor erbij:

Atjar Tjampoer:

Tools

Barbecue of grillpan

Dunschiller

Diepe koekenpan of wok

Gesteriliseerde pot (à 1 l)

Vergiet

2 barbecuespiesen of houten stokjes (in koud water geweekt)

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

 1. Verhit de barbecue, als je die gebruikt – je kunt ook een grillpan gebruiken.

 2. Snijd de varkenshaas in blokjes van 3 x 3 cm.

 3. Schil voor de marinade de gember en hak hem fijn. Meng de gember met de currypasta, de olijfolie en het limoensap. Schep de varkenshaas om met de marinade en laat de smaken 30 minuten intrekken.

 4. Verwijder intussen de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in lange, dunne repen. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringetjes. Hak de koriander- en basilicumblaadjes fijn.

 5. Breng een pan water aan de kook en blancheer de peultjes en haricot verts 4 minuten. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.

 6. Overgiet de taugé met kokend water en laat 30 seconden staan. Giet af in een vergiet, spoel vervolgens af met koud water en laat uitlekken. Meng de taugé met de sla, paprika, lente-ui, peultjes, haricot verts en verse kruiden.

 7. Verwijder voor de dressing de zaadjes en zaadlijsten uit de peper en hak hem fijn. Maak de dressing: meng de sojasaus, sesamolie en rode peper. Schenk de dressing over de salade en schep om.

 8. Rijg de varkenshaasblokjes aan de barbecuespiesen. Verhit nu de grillpan als je die gebruikt en bak de varkenshaasspiesen in 6-8 minuten gaar of rooster ze op de barbecue.

 9. Maak voor de Atjar Tjampoer de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Rasp de Chinese kool grof. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook.

 10. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan of wok en fruit de ui en knoflook 4-5 minuten. Voeg dan de sambal, specerijen en 1 eetlepel water toe. Bak dit 1 minuut, voeg dan de groenten toe en bak al omscheppend nog 1 minuut.

 11. Giet de azijn en het water erbij en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken en voeg dan het zoetstof toe.

 12. Schep de atjar over in een gesteriliseerde pot samen met het aanhangende vocht (zorg dat de groenten onder het vocht blijven staan), sluit de potten goed en laat ze op de kop afkoelen.

 13. Snijd de limoen in partjes. Serveer de varkenshaasspiesen samen met de salade, partjes limoen om erover uit te knijpen en eventueel atjar tjampoer.

 14. Tip: De zelfgemaakte atjar is in de koelkast minimaal 2 weken houdbaar.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Max +

MultiV Max +

Krachtige ondersteuning

€ 26,75

MenoFysic

MenoFysic

Voor vrouwen van 40+

€ 32,00