Kalfsoester met ratatouille

2 personen 35 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 2 kalfsoesters, a 125 gr per stuk
  • 80 gram volkoren spaghetti, ongekookt
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 2 rode paprika’s, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 1 venkelknol, in kleine stukjes
  • 4 tijm takjes, gewassen
  • 1 teentje knoflook, in plakjes gesneden
  • 15 blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • Staafmixer

Bereiden

  1. Verhit een pan met wat Frylight bakspray of olijfolie en bak de met peper en zout op smaak gebrachte kalfsoesters aan beide kanten bruin. Gaar vlak voor het opdienen de kalfsoesters verder tot medium.

  2. Verhit nogmaals een pan met wat Frylight bakspray of olijfolie en bak hierin op middelmatig vuur de blokjes groenten mooie bruin. Breng op smaak met wat peper en zout. Kook de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Blancheer de blaadjes basilicum kort in kokend water en spoel ze koud. Knijp het water uit de blaadjes en voeg samen met 1 ½ el olijfolie. Pureer de blaadjes en breng de basilicum olie op smaak met wat zout. Breng de volkoren spaghetti vervolgens weer op smaak met de basilicumolie en serveer samen met de ratatouille en de kalfsoesters.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag