Kalkoenfilet met sinaasappelsaus, courgette-muntpannenkoekje en quinoa.
40 minuten
Hoofdgerecht
Gevogelte, Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi met peper en zout. Breng de kippenfond aan de kook in een koekenpan. Laat iets inkoken, voeg dan het sinaasappelsap, takje tijm en de gekneusde jeneverbessen toe. Laat tegen de kook aan ca. 15 minuten trekken tot 2/3 van het oorspronkelijke volume.
Zeef dan de tijm en de jeneverbessen er uit. Breng op smaak met de zoetstof, peper en zout. De saus mag nu desgewenst afkoelen, of warm houden tot gebruik.
Rasp de courgette op de rasp of in de keukenmachine. Breng de rasp over naar een zeef of vergiet en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Snipper de muntblaadjes, de ui en de knoflook.Meng de courgetterasp met het losgeklopte ei, ui, knoflook, munt en de havervlokken. Breng op smaak met peper en zout. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in ca. 10-12 minuten.
Vet een koekenpan in met wat Frylight bakspray. Vorm vier bergjes van het courgettemengsel, druk ze plat en bak ze op middelhoog vuur goudbruin in ca. 6-8 minuten. Bak in een andere ingevette koekenpan het kalkoenvlees goudbruin en gaar in ca. 8 minuten. Serveer de kalkoen met de courgettepannenkoekjes, de quinoa en de warme sinaasappelsaus.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.