Kalkoenfilet met sinaasappelsaus, courgette-muntpannenkoekje en quinoa.

2 personen 40min Vlees gerecht

Ingredienten

  • 200 gr kalkoenfilet
  • 200 ml kippenfond (pot)
  • 80 gr quinoa, ongekookt
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 sinaasappel, alleen het sap
  • 4 jeneverbessen, iets gekneusd
  • 3 takjes verse munt
  • 1 takje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el fijngemalen havervlokken
  • 1 tl vloeibare zoetstof (bijv. Canderel)
  • peper en zout
  • frylight bakspray/olijfolie

Benodigdheden

  • Rasp of keukenmachine

Bereiden

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi met peper en zout. Breng de kippenfond aan de kook in een koekenpan. Laat iets inkoken, voeg dan het sinaasappelsap, takje tijm en de gekneusde jeneverbessen toe. Laat tegen de kook aan ca. 15 minuten trekken tot 2/3 van het oorspronkelijke volume.

  2. Zeef dan de tijm en de jeneverbessen er uit. Breng op smaak met de zoetstof, peper en zout. De saus mag nu desgewenst afkoelen, of warm houden tot gebruik.
    Rasp de courgette op de rasp of in de keukenmachine. Breng de rasp over naar een zeef of vergiet en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Snipper de muntblaadjes, de ui en de knoflook.

  3. Meng de courgetterasp met het losgeklopte ei, ui, knoflook, munt en de havervlokken. Breng op smaak met peper en zout. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in ca. 10-12 minuten.

  4. Vet een koekenpan in met wat Frylight bakspray. Vorm vier bergjes van het courgettemengsel, druk ze plat en bak ze op middelhoog vuur goudbruin in ca. 6-8 minuten. Bak in een andere ingevette koekenpan het kalkoenvlees goudbruin en gaar in ca. 8 minuten. Serveer de kalkoen met de courgettepannenkoekjes, de quinoa en de warme sinaasappelsaus.

Andere recepten

4 personen 10min Vis

4 personen 40min Vlees