Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Kip tandoori curry

25 minuten

Voorgerecht

Vlees

2 personen

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

hapjespan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met de tandoori kruiden. Snipper de ui.
    Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui ca. 4 minuten. Voeg dan de kipstukjes toe en bak ca. 2-3 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes en de bouillon toe, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan ca. 15 minuten op laag vuur stoven.

  2. Net voor het serveren de yoghurt, citroensap en koriander erdoor roeren. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in ca. 10-12 minuten gaar.

  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, fruit het teentje knoflook er in en voeg na 1 minuut de spinazie toe. Onder voortdurend omscheppen ca. 2 minuten roerbakken tot de spinazie wat geslonken is. Giet de spinazie goed af zodat het extra vocht eruit is.

  4. Serveer in een schaal en bestrooi met het amandelschaafsel. Verdeel het kip-groente mengsel over 2 borden en serveer met de zilvervliesrijst en spinazie.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Mood&Energy

Mood&Energy

Mood en Energy

€ 20,50

Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 27,50