Kip tandoori curry
25 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met de tandoori kruiden. Snipper de ui.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui ca. 4 minuten. Voeg dan de kipstukjes toe en bak ca. 2-3 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes en de bouillon toe, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan ca. 15 minuten op laag vuur stoven.Net voor het serveren de yoghurt, citroensap en koriander erdoor roeren. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in ca. 10-12 minuten gaar.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan, fruit het teentje knoflook er in en voeg na 1 minuut de spinazie toe. Onder voortdurend omscheppen ca. 2 minuten roerbakken tot de spinazie wat geslonken is. Giet de spinazie goed af zodat het extra vocht eruit is.
Serveer in een schaal en bestrooi met het amandelschaafsel. Verdeel het kip-groente mengsel over 2 borden en serveer met de zilvervliesrijst en spinazie.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.