Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Knolselderijsoep

30 minuten

Voorgerecht

Veganistisch, Vegetarisch

4 personen
Eenvoudig
BackOnTrack

Let op, je bekijkt een recept van de back-on-track fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Knoflookpers

Staafmixer

Vijzel of kleine hakmolen

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes van 2-3 centimeter.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan en bak de knoflook en ui 1-2 minuten. Voeg de blokjes knolselderij toe en bak ze 3-4 minuten mee.

  3. Verkruimel de groentebouillon over de knolselderij in de pan en schenk het water erbij. Breng de soep aan de kook op middelhoog vuur, draai het vuur lager en laat de soep ongeveer 15 minuten koken.

  4. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.

  5. Breng de soep op smaak met de mosterd, nootmuskaat en eventueel een snuf zout.

  6. Roer de Alpro Cuisine light erdoor en zet terug op het vuur. Laat de soep nog 2-3 minuten zachtjes koken.

  7. Maak intussen de peterselie-olie door de rest van de olijfolie samen met peterselieblaadjes fijn te malen. Wij doen dit meestal in een vijzel, maar je kunt het ook in een kleine hakmolen doen.

  8. Schenk de knolselderijsoep in kommen en garneer met de peterselie-olie en wat versgemalen peper.

  9. TIP:
    Deze soep is ook verrukkelijk met wat gebakken paddenstoelen. Bak hiervoor 250 gram champignons of gemixte paddenstoelen in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Fem

MultiV Fem

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 25,75

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 24,70