Knolselderijsoep
30 minuten
Voorgerecht
Veganistisch, Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes van 2-3 centimeter.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan en bak de knoflook en ui 1-2 minuten. Voeg de blokjes knolselderij toe en bak ze 3-4 minuten mee.
Verkruimel de groentebouillon over de knolselderij in de pan en schenk het water erbij. Breng de soep aan de kook op middelhoog vuur, draai het vuur lager en laat de soep ongeveer 15 minuten koken.
Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
Breng de soep op smaak met de mosterd, nootmuskaat en eventueel een snuf zout.
Roer de Alpro Cuisine light erdoor en zet terug op het vuur. Laat de soep nog 2-3 minuten zachtjes koken.
Maak intussen de peterselie-olie door de rest van de olijfolie samen met peterselieblaadjes fijn te malen. Wij doen dit meestal in een vijzel, maar je kunt het ook in een kleine hakmolen doen.
Schenk de knolselderijsoep in kommen en garneer met de peterselie-olie en wat versgemalen peper.
TIP:
Deze soep is ook verrukkelijk met wat gebakken paddenstoelen. Bak hiervoor 250 gram champignons of gemixte paddenstoelen in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.