Maaltijdsalade van warme ossenhaas & teriyakidressing
10 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Zet een grill- of koekenpan op het vuur tot deze heel erg heet is. Kerf ondertussen de ossenhaas aan beide kanten in en wrijf dan in met olijfolie. Bestrooi het vlees met paprikapoeder, zout en peper.
Leg het vlees in de pan en laat het vlees op hoog vuur dichtschroeien. Bak het vlees daarna, afhankelijk van de dikte en van de gewenste gaarheid, in 2 tot 3 minuten mooi bruin aan elke kant.
Snijd de tomaten in stukjes en meng deze met de rucola en waterkers. Maak de salade aan met het citroensap en een eetlepel extra vierge olijfolie.
Snijd het vlees in plakjes en leg dit op een bedje van salade. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet deze over de salade. Breng het geheel op smaak met peper en zout.