Maaltijdsalade van warme ossenhaas & teriyakidressing

2 personen 10 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 200 gram ossenhaas
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 zakje rucola sla a 75 gram
  • 6 rijpe tomaten
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 bakje waterkers
  • Ingrediënten voor de dressing:
  • 4 eetlepels Kikkoman sojasaus less salt
  • 4 eetlepels sherry
  • 10 ml vloeibare zoetstof ( bijvoorbeeld stevia van NewFysic )
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Bereiden

  1. Zet een grill- of koekenpan op het vuur tot deze heel erg heet is. Kerf ondertussen de ossenhaas aan beide kanten in en wrijf dan in met olijfolie. Bestrooi het vlees met paprikapoeder, zout en peper.

  2. Leg het vlees in de pan en laat het vlees op hoog vuur dichtschroeien. Bak het vlees daarna, afhankelijk van de dikte en van de gewenste gaarheid, in 2 tot 3 minuten mooi bruin aan elke kant.

  3. Snijd de tomaten in stukjes en meng deze met de rucola en waterkers. Maak de salade aan met het citroensap en een eetlepel extra vierge olijfolie.

  4. Snijd het vlees in plakjes en leg dit op een bedje van salade. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet deze over de salade. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag