Tomatentartaar met couscous en zeebaars
25-30 minuten
Hoofdgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen.
Breng intussen een pan water aan de kook. Maak onder in de tomaten een kruisje, leg ze 2 minuten in het kokende water en haal ze er vervolgens uit. Spoel de tomaten af onder koud water, verwijder het vel en laat de tomaten goed uitlekken.
Snijd de tomaten in kleine blokjes, doe over in een vergiet en laat goed uitlekken.
Doe de tomaten over in een kom, voeg de sjalot, kappertjes, zongedroogde tomaat, mosterd en 1 theelepel extra vergine olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast.
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. Dep de zeebaars droog en bestrooi met zout en peper. Bak hem op de huid goudbruin en naar de gewenste garing – draai richting het einde van de baktijd een keer om.
Haal de tomaten uit de koelkast (verwijder eventueel losgekomen vocht) en meng met de couscous.
Maak met behulp van de kookring 2 mooie torentjes van het tomaat-couscousmengsel. Leg de zeebaars erop. Besprenkel met de rest van de extra vergine olijfolie en garneer met de kappertjes en tuinkers. Geef de citroen erbij om erover uit te knijpen en serveer samen met de groene salade.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.