Nasi met kipfilet

4 personen 30 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 160 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels magere melk
  • 1 komkommer, in dunne plakken
  • 2 vleestomaten, in dunne plakken
  • Frylight bakspray / 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 dunne prei, in ringetjes
  • 1 1/2 theelepel trassi *
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1/2 eetlepel djinten
  • 3 eetlepels Kikkoman sojasaus less salt
  • 2 takjes verse selderie, fijngehakt

Bereiden

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst vervolgens afkoelen.

  2. Klop ondertussen de eieren los met de melk en bak hier dunne omeletten van. Snij de omeletten in dunne reepjes.

  3. Verhit wat Frylight bakspray/ olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en sjalotten. Voeg na 1 minuut de knoflook, sambal en trassi toe. Haal het kruidenmengsel met een schuimspaan uit de pan. Bak vervolgens de kip in dezelfde pan gaar in 5 minuten. Voeg dan de ketoembar, djinten, de prei, het uienmengsel en de rijst toe.

  4. Schep de rijst om met de sojasaus zodat deze mooi lichtbruin kleurt. Schep op het laatste moment de selderie door de rijst. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de plakjes tomaat, komkommer en reepjes omelet.

  5. *Trassi is een pasta van gefermenteerde garnalen. Het is een veelgebruikte smaakmaker in heel Zuid-Oost Azië. Verkrijgbaar bij de toko of in de supermarkt van het merk Conimex.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag