Pasta alla Frutti di Mare

4 personen 1 uur stoven + 20 min Vis gerecht

Ingrediënten

  • 160 gram ongekookte volkoren spaghetti
  • Frylight bakspray / 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 gram grote tomaten
  • 1 stengel bleekselderij, in ringen
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 gram zeevruchten (garnalen, mosselen, etc.)
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt

Bereiden

  1. Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaten en dompel ze onder in kokend water. Trek het vel van de tomaten af en snijd ze fijn.

  2. Verhit wat Frylight bakspray of olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
    Voeg de bleekselderij en peterselie toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat nogmaals 5 minuten doorbakken. Voeg ook de tomaten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes stoven op een laag vuur.

  3. Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg, terwijl de pasta kookt, de zeevruchten toe aan de tomatensaus.
    Schep de pasta op de borden en schep de saus erover heen.
    Garneer met de verse basilicum.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag