Pittige salade met kip en ananas
25 minuten
Hoofdgerecht, Voorgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Bestrooi de kipfilet met wat peper, zout en paprikapoeder en grill ze in een grillpan met wat olijfolie totdat ze gaar zijn. Leg de laatste paar minuten de ananasschijven erbij in de pan en grill beide kanten even mee.
Snijd de kipfilet vervolgens in plakjes. Snijd de rode peper in smalle ringetjes en roer samen met de rijstazijn, zoetstof en de uitgeperste knoflook door elkaar. Zet de dressing even apart. Snijd de champignons in plakjes en bak ze een paar minuten in een pan met wat olijfolie. Snijd de paprika in smalle reepjes en de komkommer in kleine stukjes.
Vul 2 borden met een flinke hand ijsbergsla en verdeel dan de paprika, komkommer, champignons, kip en ananas hierover. En voeg wat dressing toe naar smaak.