Pompoenrisotto
30 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en bestrooi met de tijm en 1½ eetlepel olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster de pompoen 20-30 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte van de blokjes). erdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en bestrooi met de tijm en 1½ eetlepel olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster de pompoen 20-30 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte van de blokjes).
Breng 750 ml water aan de kook, voeg de bouillonblokjes toe en laat ze oplossen.
Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 4-5 minuten, tot ze glazig zijn.
Voeg de risottorijst toe en schep om tot de korrels glanzen. Doe dan de witte wijn erbij en laat de risotto zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is ‒ roer af en toe.
Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst de bouillon opnemen. Als de rijst de bouillon heeft opgenomen, schenk je er weer een scheut bouillon bij ‒ net zolang tot de risottorijst gaar is.
Breng een steelpan met water aan de kook, doe de wittewijnazijn erbij en roer het water flink door, zodat er een kolk ontstaat. Breek het ei vlak boven de kolk en kook hem 3½ minuut in zachtjes kokend water.
Breng intussen een pan water aan de kook en blancheer de groene asperges tot ze beetgaar zijn.
Roer de Zwitserse strooikaas en pompoenblokjes door de risotto. Verdeel de risotto over borden samen met de asperges en leg er een gepocheerd eitje op.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.