Wokschotel met garnalen

4 personen 35 min Vis gerecht

Ingrediënten

  • 160 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 3 sjalotten, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 rode jalapenopepers, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
  • 1 stukje gember, geschild en in blokjes
  • 250 gram paksoi, in brede repen gesneden
  • 250 gram rauwe garnalenstaarten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel chiliolie
  • zout en peper
  • Stevia NewFysic vloeibare zoetstof
  • 1 eetlepel (zelfgemaakte) chilisaus
  • 2 eetlepels Kikkoman sojasaus less salt
  • 2 eetlepels sherry

Bereiden

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Pel de garnalenstaarten, verwijder het darmkanaal, spoel ze af en dep ze droog.

  3. Verhit beide oliesoorten in een pan en fruit hierin de sjalot en de knoflook.
    Voeg na 2 minuten ook de pepers toe. Draai het vuur hoger en voeg al roerend de gember en paksoi toe. Laat 3 minuten meebakken.
    Voeg tot slot de garnalenstaarten toe en bak mee tot deze veranderen van kleur.
    Breng het geheel op smaak met zout, peper, zoetstof, chilisaus, sojasaus en sherry.

  4. Verdeel de rijst over de borden en schep het garnalen-groenten mengsel erover heen.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag