Rode linzen met komkommer en yoghurt
30 minuten weken + 40 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Snipper de ui, chilipeper en knoflook. Schil de gember en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Was de koriander, dep droog en snijd de bos doormidden, zodat de blaadjes en de stelen apart verwerkt kunnen worden. Hak de blaadjes grof en bewaar wat blaadjes voor de garnering.
Spoel de linzen af onder stromend water. Week ze 30 minuten in het water. Doe de currypasta, koriandersteeltjes, gember, ui, knoflook en chilipeper in de foodprocessor en pureer tot een grove massa.
Vet een pan in met wat olijfolie en bak hierin het kruidenmengsel ca. 1 minuut. Voeg dan de geweekte linzen met het weekvocht toe en de tomatenblokjes. Meng goed en laat op laag vuur met het deksel op de pan de linzen in ca. 30 minuten gaar koken. Gebruik je kant-en-klare linzen, dan hoeft het geheel maar 5 minuten te garen (voeg dan geen extra water toe).
Meng ondertussen de yoghurt door de komkommerblokjes, breng op smaak met de olijfolie en wat peper en zout. Roer vlak voor het serveren de korianderblaadjes en wat citroensap door de linzen. Serveer de linzen met de komkommer-yoghurt salsa en garneer met wat korianderblaadjes.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.