Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Rode linzen met komkommer en yoghurt

30 minuten weken + 40 minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

2 personen
Eenvoudig

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Staafmixer of foodprocessor

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Snipper de ui, chilipeper en knoflook. Schil de gember en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Was de koriander, dep droog en snijd de bos doormidden, zodat de blaadjes en de stelen apart verwerkt kunnen worden. Hak de blaadjes grof en bewaar wat blaadjes voor de garnering.

  2. Spoel de linzen af onder stromend water. Week ze 30 minuten in het water. Doe de currypasta, koriandersteeltjes, gember, ui, knoflook en chilipeper in de foodprocessor en pureer tot een grove massa.

  3. Vet een pan in met wat olijfolie en bak hierin het kruidenmengsel ca. 1 minuut. Voeg dan de geweekte linzen met het weekvocht toe en de tomatenblokjes. Meng goed en laat op laag vuur met het deksel op de pan de linzen in ca. 30 minuten gaar koken. Gebruik je kant-en-klare linzen, dan hoeft het geheel maar 5 minuten te garen (voeg dan geen extra water toe).

  4. Meng ondertussen de yoghurt door de komkommerblokjes, breng op smaak met de olijfolie en wat peper en zout. Roer vlak voor het serveren de korianderblaadjes en wat citroensap door de linzen. Serveer de linzen met de komkommer-yoghurt salsa en garneer met wat korianderblaadjes.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Max +

MultiV Max +

Krachtige ondersteuning

€ 24,00

AppetiteControl

AppetiteControl

Weg met de moeilijke momenten!

€ 20,00