Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Rosbiefrollade met sinaasappeljus

50 min + marineren 60 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

4 personen
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

vleesthermometer

rollade (opbind)touw

braadslee

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng de geraspte sinaasappelschil met de rozemarijn, knoflook en wat versgemalen peper. Leg de rosbief op een plank en snijd hem op twee derde van de hoogte tot op 2 cm van de rand in.

  2. Klap de rosbief open en snijd hem nu vanaf de binnenkant op een derde van de hoogte in en klap ook dit stuk naar buiten. Zo ontstaat een lange lap vlees. Bestrooi het vlees met zout en verdeel het rozemarijnmengsel erover. Druppel er 1 eetlepel olijfolie over. Rol het vlees nu stevig op, begin aan een korte kant. Bind het vlees elke 2 cm op met het rolladetouw. Laat het vlees nog 1 uur bij kamertemperatuur liggen.

  3. Zo kan de smaak van het rozemarijnmengsel in het vlees trekken. Verwarm de oven voor op 225 °C. Wrijf de rosbief aan de buitenkant in met wat zout, peper en de rest van de olijfolie. Leg de rosbief in een braadslede (steek de vleesthermometer tot midden in het vlees). Zet de braadslede op het rooster, iets onder het midden in de oven en laat het vlees in 10 minuten rondom bruin worden.

  4. Schenk het sinaasappelsap in de braadslede. Schakel de oven terug naar 175 °C schep de tomaatjes en broccoliroosjes door het braadvocht en braad het vlees nog ca. 15 min. tot het vanbinnen net rosé is (kerntemperatuur 45 °C).

  5. Leg het stuk vlees op een schaal en laat het onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Schep nu de tomaatjes en broccoliroosjes uit de braadslee en houdt deze even apart. Schenk 2 el water in de braadslede en roer de aanbaksels los. Schenk het vocht in een steelpan en kook dit in ca. 2-3 minuten tot een lekkere jus.

  6. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer de jus erbij. Serveer de rosbief samen met de jus en verdeel de couscous en groenten over 4 borden. Breng evt. nog op smaak met een beetje peper en zout.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

AppetiteControl

AppetiteControl

Weg met de moeilijke momenten!

€ 22,50

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 4,25