Shakshuka (ei in pittige tomatensaus)
25 minuten
Lunch
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 220ËšC. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige steelplan. Bak de uien op middelhoog vuur tot ze zacht en zoet zijn. Voeg daarna de knoflook en rode peper toe en bak kort mee. Voeg alle specerijen toe en bak tot de heerlijke geuren vrij komen.
Doe de paprikablokjes in de pan en bak een paar minuten mee. Doe de tomatenblokjes erbij en meng alle ingrediënten goed. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Laat de pittige tomatensaus kokendheet worden.
Wanneer de saus kookt, zet het vuur lager en maak met het uiteinde van een lepel vier kleine holletjes in de saus. Laat vervolgens in elk holletje een eitje vallen.
Zet het geheel 5 minuten in de voorverwarmde oven tot het eiwit gestold en de dooier nog lekker zacht is (of iets langer voor een iets gaardere dooier). Let op! De eitjes koken nog een paar minuten door in de hete saus nadat je de pan uit de oven hebt gehaald. Rasp de citroenschil over het geheel en garneer met een flinke hand gehakte peterselie.
Tip: Lekker met volkoren pita brood of een New Fysic cracker of volkoren WASA crackers.
Shakshuka is ook heerlijk als vegetarisch diner. Serveer het dan met volkoren couscous.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.